Feed订阅

“格鲁吉亚建筑缩影”主题公园设计

时间:2017/7/12 16:36:00  来源:谷德设计网   编辑:   浏览:631次
“格鲁吉亚建筑缩影”的主题公园位于黑海海岸边,在2016年8月对外开放。公园中来自全国各地的建筑古迹,以1:25的比例向游客展示,体现出格鲁吉亚丰富的建筑遗产。所有的配套设施让这个名为Shekvetili的地方成为了一个名副其实的度假胜地。

新落成的建筑微缩景观公园位于黑海海岸边,在2016年8月对外开放。这个格鲁吉亚小村庄中已经建成了一个具有10000座的音乐厅,五星级酒店和游乐场项目也在进行当中。所有的配套设施让这个名为Shekvetili的地方成为了一个名副其实的度假胜地。

Newly completed architectural miniatures park will open its doors in August 2016 at the black sea coastal resort Shekvetili. This small Georgian village has already enjoyed a grand opening of the nearby-located 10000-seat concert arena, a five star hotel and an amusement park is also underway.

▼建筑外观,appearance of the building

微缩景观

发展中的海岸会有能力接待数千名来自世界各地的游客,为他们提供沙滩、桉树林、和独特的休闲基础设施。其中一个就是展示“格鲁吉亚建筑缩影”的主题公园。公园中来自全国各地的建筑古迹,以1:25的比例向游客展示,体现出格鲁吉亚丰富的建筑遗产。设计事务所为这个公园设计了新的游客中心,位于公园的入口处,接待到访的游人。

Recently developing coastal region will be able to host thousands of tourists and offer them sandy beaches, seaside eucalyptus forests and unique leisure infrastructure. Among them one can visit a thematic park, ”Georgia in miniatures”. Park is full of architectural monuments, which have been gathered from all around Georgia in 1:25 scale. Park is aimed to display rich architectural heritage of the country. Laboratory of architecture #3, a 10 year practicing, Georgian architectural company, has developed a park layout and a visitor center building. It is located at the entrance and serves as a kind of entree for the whole area.

▼建筑坐落在一处格鲁吉亚建筑缩影的空间内,the visitor center sits in a thematic park of Georgian miniatures

格鲁吉亚建筑缩影

主题公园

▼游客中心入口,entrance to the tourist center

格鲁吉亚建筑缩影

微缩景观

微缩公园

这个游客中心的前身是一处圆柱形的混凝土基础设施,作为容纳排水管道的工程用房。但是出于某些原因这个30米直径的混凝土体块被废弃了。

It is important to mention that the building is a reconstruction of a cylindrical concrete volume of the former sewer cleaning facility, which was never used and was standing as an abandoned 30-meter diameter concrete drum.

景观亭表皮的肋状纹理,ribbed fiber concrete surface

格鲁吉亚建筑缩影

   

访客经过一个诗意的空间,一侧是蜿蜒六十米的黑色竹篱,另一侧是肋状混凝土肌理的游客中心。竹子是当地一种常见的建筑材料,价格低廉而且容易获得。表面的黑色涂料是建筑师的大胆尝试,他们尝试用亮丽的颜色形成户外露天剧场和教育空间,用黄色和蓝色标识出空间功能。

Visitor goes through a poetic space, flanked from one side by the 60 meter long curved form black painted bamboo fence and a ribbed fiber concrete pavilion on the other. Bamboo is a very native material in local vernacular architecture as it is very cheap and easy to find throughout the region. However painting it in black is locally the first experimental attempt of this kind. The use of radical color continues in painting the educational space of the outdoor amphitheater, which is yellow and in blue staircase heading to the rooftop terrace.

▼黑色竹篱围合出的空间,the black painted bamboo fence

   

▼蓝色内部引导游客进入,the attractive blue interior

▼通向屋顶的蓝色空间,blue space leads to the terrace

   

▼平面,plan

▼屋顶平面,roof plan

Architects: Laboratory of architecture #3
Project team: Tiki Peikrishvili, Tamar Tekhova, Guram Mamisashvili, Shota Saganelidze, Kakha Maisuradze, Irakli Abashidze, Dimitri Shapakidze

Total area: 260 sq.m

Used materials:
Aluminium window frame – shuco
Façade modules – fibrobet.ge
Local painted bamboo

The characteristic intensive light of the sun plays the crucial role in forming of the dynamic and colorful composition.

Photographer: Nakanimamasakhlisi

为您推荐
标签:

正在读取...

关于我们| 服务条款| 免责声明| 会员服务| 帮助中心| 联系我们| 友情链接
版权所有:拉勾信息技术有限公司 2005-2017 All Rights Reserved. 豫ICP备11015194号
地址:中国郑州市金水区姚寨路133号金成时代广场9号楼7层706 邮编:450008
联系我们:0371-55288566
欢迎您加入园林苗木行业交流群,群一:150293173 群二:215447311 中国景观网1群