Feed订阅

SKY UK总部景观规划案例分析

时间:2018-08-20  来源:谷德设计网   编辑:fangfang   浏览:132次
Sky是英国最大的付费电视传播公司,Sky UK的全新总部大楼位于西伦敦艾尔沃斯,该园区总面积5公顷,其中大部分场地被用作园区景观。景观与建筑相映成趣,为员工营造了怡人的办公环境。尽管该园区远离市区,但进入园区的一刻,扑面而来的宜人和清爽便会让你觉得不虚此行。

Sky UK的全新总部大楼完美呈现了其“明天会更好”的美丽愿景。作为英国最大的付费电视传播公司,Sky公司的扩建和改建工程不仅巩固了该公司的运营,也为相关领域贡献了近12,000个工作岗位。全新的多用途运营社区包含作为输入和输出功能的办公区和产品区,以及产品开发和研发。新社区已于2016年8月开幕。

Sky UK has recently transformed its headquarters to represent the inspiring “believe in better’ vision. As the UK’s largest pay-TV broadcaster, Sky undertook extensive redevelopment works on their whole campus to consolidate the company’s operations and create up to 12,000 jobs. The mixed-use scheme is a community in its own right, and encompasses office space, studios and production facilities alongside research and development zones. The new campus opened in August 2016.

▼多年生种植园鸟瞰图,Aerial view of the entry perennial garden

Sky UK新总部大楼-多年生种植园鸟瞰图

Sky园区位于西伦敦艾尔沃斯,毗邻M4高速路临近希思罗机场。标志性的风力发电机,让飞行在空中的机上乘客一眼便认出Sky Studios的位置。该园区总面积5公顷,其中大部分场地被用作园区景观。景观与建筑相映成趣,为员工营造了怡人的办公环境。尽管该园区远离市区,但进入园区的一刻,扑面而来的宜人和清爽便会让你觉得不虚此行。

The Sky campus is located in Isleworth, West London, adjacent to the M4, close to Heathrow and even easily recognised from the air due to the identifiable wind turbine at Sky Studios. It is a large and impressive 5 hectare campus with a great percentage of that being landscape. The grounds knit the site together and provide a beautiful context within which the buildings sit. Although the site can be hard to get to, once there, it offers a lovely and leafy campus environment.

▼建筑与景观相映衬,connection of the architecture and the landscape

建筑与景观结合

URBAN设计公司与Sky联手打造了这一欢乐的栖息地,静谧的场所和清新的空气,为每日的工作带去鲜活体验。景观环境中的穿行道路为来访者指明了来去的方向。便捷又优美的小径,让行人时刻准备着邂逅一场惊喜。

URBAN developed a vision hand in hand with the client, to create a landscape for Sky that brings joy to people’s everyday experience, and provides a place of calm, refreshment and inspiration. People’s journey through the landscape is considered comprehensively, supporting direct and efficient movement along with experiential paths and zones that allow for beautiful moments to occur.

▼主要通行路线,the main stream

主要同行路线景观设计

各种景观元素如路径、特征区域、种植区、树木、地面景观、装饰小品、特征摆件以及整体规划,都为行人带去了丰富的环境体验。区域连接性是该景观设计的重点考虑,也是景观以及不同等级路径和空间规划的逻辑所在。次级规划系统遍布在景观环境中,为行人带去更加舒适和多样的穿行体验。

The landscape is developed in layers to create a richness of experience, including: routes, zones, character areas, planting areas, trees, surface types, furniture, special features and programming. Consideration of connectivity in the landscape became a driving force, helping us to identify a logic in the landscape, and a hierarchy of routes and spaces, while a secondary system weaves its way around the landscape in a relaxed manner through a variety of character areas.

▼各种穿行体验,different ways of moving

景观环境特点与相邻的建筑物用途及园区环境相辅相成。不同景观区域的植物搭配也不尽相同,这些区域包括多年生种植园、草地、草坪与橡树、林地,果园以及湿地。值得一提的是,所有景观区域均考虑到园区的四季变化。这意味着,园区的每一景都不是永久性的,每时每刻都有其独特之处。随着时间的推移,这里还将见证无数次风景的变幻。

The arrangement of landscape character areas complements the adjacent building uses and zones. They are defined by their composition and selection of plant species, and include: perennial garden, meadow, great lawn with single oak, woodland, orchard, and wetland. In each of these spaces, planting was selected to provide seasonal beauty and interest. One of the most wonderful qualities of the landscape is that it is temporal and transient, never the same, even moment to moment. The landscape at Sky embraces change, celebrates it, and anticipates what may occur over time.

▼橡树草坪,great terraced lawn and oak

橡树草坪

▼多年生种植环境,the perennial garden

▼植物分层规划,the layered design of greenery

植物分层规划

植物规划

此外,可持续性也是景观规划的设计重点。比如屋顶雨水径流和雨水收集,让场地西北部的贫瘠地块获得新生,而园区中80%的植物灌溉来自于自然渗透。照明系统采用节能设备,并最小化对景观环境的干扰和破坏。30个鸟窝和蝙蝠洞被安置在林地区域里,鸟类可以在这里觅得无脊椎动物的踪迹。为了进一步鼓励野生动物的迁入,场地西侧边缘布置一条250米长的廊道,其侧超过120米长的不间断本地灌木丛为红腹灰雀、画眉鸟、伏翼蝙蝠及刺猬提供了觅食和庇护之所。

Sustainability is also a key component of this landscape. For example, stormwater runoff and rainwater harvested on the roof, is directed to a large attenuation basin in the northwest corner of the site, while natural filtration is encouraged by providing at least 80% permeability within the landscape. Light fittings were carefully selected to minimise energy use and disturbance to wildlife, and 30 bird and bat boxes were situated carefully within new woodland planting zones, along with a logger for invertebrate species. To further encourage wildlife, a 250m long ecological corridor was created along the western edge of the site, and over 120m of continuous native hedgerows provide foraging and refuge for bullfinch, song thrush, soprano pipistrelle and hedgehog.

▼场地西北部的贫瘠地块在景观规划下获得新生,Summertime view of the attenuation bowl in the northwest corner of the site

▼西侧长廊,west side of the SKY Campus

该园区景观在自然条件下生长,而人类的活动将影响着这里自然环境的适应方式。尽管整体的景观规划是固定的,但园区内人为的创造性活动却受到了极大的鼓舞。这一革新性设计为园区带来活力,维持了人与环境之间持续而稳定的平衡关系,为来此工作和经过的人们带去了好心情。

The spaces will naturally develop and grow, and the people using the spaces will help to determine how it adapts. While the design was conceived with particular programmes in mind, it also allows for flexibility, and for the people using the landscape daily to create their own patterns. This natural evolution brings vitality, and is part of the on-going process and relationship created between person and place that is so dynamic and exciting.

▼丰富的景观生活,activities in the landscape

▼总平面图,master plan

Sky UK总部大楼总平面图

Project Title: SKY UK Headquarters
Landscape Architect: Alexandra Steed URBAN Ltd
Location: Isleworth, London, UK
Design Year: 2015-2017
Construction Year: 2016-2017
Area: 5 hectares
Budget: confidential
Manufacturer of Bespoke Urban Furniture: Woodscape Ltd
Tree Nursery: Hillier Nurseries Ltd

关于我们| 服务条款| 免责声明| 会员服务| 帮助中心| 联系我们| 友情链接
版权所有:拉勾信息技术有限公司 2005-2017 All Rights Reserved. 豫ICP备11015194号
地址:中国郑州市金水区姚寨路133号金成时代广场9号楼7层706 邮编:450008
联系我们:0371-60925574
欢迎您加入园林苗木行业交流群,群一:150293173 群二:215447311 中国景观网1群