Feed订阅

山脚下的乡村遗址 S.V住宅,意大利住宅设计

时间:2018-06-14  来源:gooood   编辑:   浏览:149次
山脚下的石头建筑,没有泥泞的小路,而是遍地的草坪,是不是很温馨呢?该项目在一处古老的乡村遗址上建造了一栋新的住宅。该场地位于阿尔卑斯山的沿海地带,透过住宅的巨大窗户,可以将西面的盛景尽收眼底。

我们在电视上经常看到国外村庄,地广人稀,一家可以有一个庄园,幽静又惬意。本文为是意大利一个山脚下的石头房子,简洁的设计,舒适有温馨。

该项目在一处古老的乡村遗址上建造了一栋新的住宅。该场地位于阿尔卑斯山的沿海地带,透过住宅的巨大窗户,可以将西面的盛景尽收眼底。半固定、半开放的有色玻璃窗促进了室内空间与山谷之间的对话。

▼建筑外观,exterior view

The project concerns the construction of a house on the remains of an old rustic. The lot, on the coast of Orobic Alps, enjoys a very beautiful view that you can enjoy from the large windows of the west front. The stained glass windows, partly fixed and partly that open, contribute to the dialogue between the interior and the valley.

▼住宅由石墙围合而成,并通过钢筋混凝土板实现连接,the structure consists of two stone walls connected by a reinforced concrete slab

住宅的结构十分简单,由石质墙壁围合而成,并通过钢筋混凝土板实现连接。二层、屋顶和立面则由木材打造。两面挡土墙由当地石材支撑,巧妙地利用了石头上的天然裂痕。拉绒落叶松木的立面使人想起阿尔卑斯区域的建筑特征。每层楼的面积虽然只有22平方米,却和谐地容纳了不同的空间,包括首层的厨房和壁炉区域、二楼的卧室和浴室,以及三楼的主卧室。

The structure is very simple, two stone walls connected by a reinforced concrete slab while the second floor, roof and facade are made of wood.The two baffles were been made of local stone natural split, cleverly prepared.The facade of brushed larch wood is composed of a structure and slats remembering some architecture of the alpine zone. Only 22 square meters on three floors are home to the ground floor kitchen area and fireplace, first floor bedroom and bathroom, and the upper master bedroom.

▼厨房,kitchen

▼壁炉区,fireplace

▼透明的楼梯空间使三层空间在东立面上形成了统一,a very light scale with transparent landings unites the three levels occupying the east side and let perceive the large interior height

▼楼梯细部,stair detail

 

▼二层走道,corridor view

有限的空间搭配适度的选材,使住宅呈现出一种温暖舒适的氛围,这也是许多乡村建筑的基本原则所在。结构轻盈且透明的楼梯空间使三层空间在东立面上形成了统一,并为室内带来宽裕的层高。首层的地面和部分户外路径铺设了相同的luserna天然石材,强调出室内与室外的连续性。一系列形式和材料上的选择充分地诠释了业主与设计师对于传统的尊重以及重新诠释传统的愿望。

Overall space is limited but this condition and the choice of materials, helped to create that feeling of “hearth” with evocative power and was one of the cardinal principles of many rural architecture as well as much of the academic architecture. A very light scale with transparent landings unites the three levels occupying the east side and let perceive the large interior height. For the floor of the ground floor and the small part of external paving we have decided to use luserna stone natural split to emphasize the continuity between inside and outside. The set of choices, formal and material, have been dictated by the desire to reinterpret the tradition whereby the client and the designer have a great respect.

▼位于三层的主卧室,master bedroom on the upper floor

▼室内细部,detailed view

▼次卧室,bedroom

▼浴室,bathroom

▼立面细部,facade detail

▼夜景,night view

关于我们| 服务条款| 免责声明| 会员服务| 帮助中心| 联系我们| 友情链接
版权所有:拉勾信息技术有限公司 2005-2017 All Rights Reserved. 豫ICP备11015194号
地址:中国郑州市金水区姚寨路133号金成时代广场9号楼7层706 邮编:450008
联系我们:0371-55288566
欢迎您加入园林苗木行业交流群,群一:150293173 群二:215447311 中国景观网1群